dinsdag 5 juli 2011

Kaag en Braassem

01-07-2011 - Vandaag vaar ik samen met Gerard, wel zo gezellig vergeleken met mijn solotochten. We beginnen de tocht vanaf het clubhuis in de Doeshaven onder een blauwe hemel met verspreide bewolking en een matige noordwestenwind. Groepjes stapelwolken veranderen snel in grijze wolkenmassa’s waar felle buien ontstaan. We schuilen onder de Doesmolenbrug wanneer zo’n bui over ons heentrekt. Even voorbij de Veendermolen leggen aan we bij een zwemsteigertje voor een korte plaspauze en een slok koffie. We varen verder over de Braassem, de verwachte golfslag valt mee, we houden het droog. Het is opvallend stil op het meer, je zou wel wat motorbootjes met vutters verwachten op een mooie vrijdag zoals deze. Ook de zeilscholen laten zich niet zien.
Over de Ringvaart gaat het vervolgens in de richting van de Kaag. We varen over de stille Hanepoel en langs de Boerenbuurt naar Kaag Eiland, waar we in restaurant ’t Kompas een kleine lunch gebruiken. Eerst op het terras, maar later jaagt de regen ons naar binnen.
We steken over naar de Zandsloot en komen zo met een boogje in Warmond terecht. Via de Haarlemmertrekvaart en de Oude Rijn varen we terug naar de Doeshaven.
(Foto: Restaurant 't Kompas, Kaag)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten