zondag 8 november 2015

Veluwerally

Je zou het niet verwachten in de laatste week van een natte septembermaand, maar de Veluwerally is dit jaar georganiseerd volgens het laagwaterscenario. Dat wil zeggen dat de start van de 50 km en 35 km niet in Giesbeek, maar in Deventer plaatsvond met de finish in Kampen resp. Hattem. Alleen de 100 km vaarders startten in Giesbeek (bij Arnhem).
DeventerDit jaar heb ik het anders gedaan. Ik ben op de fiets naar Giesbeek gegaan met de kano op wieltjes aangehaakt. Na een nacht in mijn tentje heb ik mijn fiets opgevouwen en op het achterdek vastgebonden. Zo peddelde ik naar Kampen met ruim 60 andere peddelaars. In Kampen vouwde ik mijn fiets weer open, zette mijn kano op wieltjes en met de kano aangehaakt fietste ik naar de camping bij de jachthaven.
De terugweg van Kampen naar Leiden was weer een lange dag fietsen. Ondanks de tijdsdruk kon ik het niet laten een stukje te varen; dat is de oversteek van Almere naar Muiderberg geworden.
Volgend jaar ben ik weer van de partij. Ik zoek weer een nieuwe uitdaging, misschien wordt het de Veluwerally in omgekeerde richting.
image-2015-10-15

Geen opmerkingen:

Een reactie posten